O Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσων Φωτήλας, σχετικά με τον τραγικό θάνατο 42χρονου έξω από το Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η τραγική απώλεια 42χρονου είναι αποτέλεσμα του λανθασμένου σχεδιασμού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την κυβέρνηση».

Πλήρης δήλωση:

«Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει ότι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στην έγκαιρη και σωστή φροντίδα των ασθενών, παρά επιλύει.

Ο τραγικός όμως χαμός του 42χρονου οδηγού που δεν μπόρεσε έγκαιρα να σωθεί από το καρδιακό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε δείχνει τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής αυτής. Κι αυτό γιατί το τοπικό Κέντρο Υγείας των Καμένων Βούρλων που αναζήτησε αρχικά βοήθεια ο άτυχος άνδρας ήταν κλειστό χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, παρότι έχει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό! Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ για διακομιδή στο νοσοκομείο της Λαμίας ήταν αργά.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να δημιουργεί νέες αχρείαστες κρατικές δομές, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της χώρας και αφήνοντας περιοχές ολόκληρες χωρίς Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τους πολίτες, οφείλει επιτέλους να φροντίσει για την απρόσκοπτη λειτουργία και ενίσχυση των υφιστάμενων δομών».