Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Βασίλης Οικονόμου με θέμα την Δημιουργία κέντρων αναφοράς covid -19 στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ωρωπού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν επιστολής του Δημάρχου Ωρωπού κ Γιασημάκη αλλά και έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού πληροφορηθήκαμε ότι το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου αλλά και το Περιφερειακό Ιατρείο Ωρωπού δεν έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν τέστ covid – 19. Ως αποτέλεσμα αυτού οι κάτοικοι του πολυπληθούς αυτού δήμου αναγκάζονται εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων να μεταβαίνουν είτε στο Κέντρο υγείας Ραφήνας είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν για τον εν λόγω ιό.

Λαμβάνοντας υπόψιν το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Ωρωπού, την ιδιαίτερη γεωγραφία του εν λόγω δήμου ο οποίος αποτελείται από 10 δημοτικές ενότητες με την μεγαλύτερη έκταση στην Αττική, αλλά και τις επείγουσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα εν μέσω πανδημίας καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να χαρακτηριστεί κέντρο αναφοράς covid – 19 τόσο το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όσο και το Περιφερειακό Ιατρείο Ωρωπού(το οποίο απέχει πάνω από 20 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου) προς κάλυψη των συνολικών αναγκών του δήμου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός

Προτίθεστε να χαρακτηρίσετε κέντρο αναφοράς covid-19 το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και το Περιφερειακό Ιατρείο Ωρωπού ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού;