Την έμπρακτη στήριξη του προς τους εθελοντές πυροσβέστες για τη μεγάλη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το πυροσβεστικό σώμα εξέφρασε ο Βασίλης Οικονόμου.

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση (Ερώτηση Βουλή 5697/5-4-21) προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητά να αξιοποιηθούν οι 1800 εθελοντές πυροσβέστες στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις πυροσβεστικές μονάδες ενόψει του καλοκαιριού!

To πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Γιατί δεν αξιοποιούνται οι  Εθελοντές Πυροσβέστες στο πυροσβεστικό έργο»

Κύριε Υφυπουργέ,

Με την υπ’ αριθμ. 68500 οικ. Φ 215.4 διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος 1800 εθελοντές που υπηρετούν στις επαγγελματικές Π.Υ τέθηκαν σε κατάσταση «κατ΄ οίκον» ετοιμότητας, χωρίς δηλαδή να έχουν δικαίωμα να εκτελέσουν πραγματικές 8ωρες βάρδιες στους σταθμούς τους όπως το υπόλοιπο μόνιμο και πενταετούς απασχόλησης προσωπικό.

Δεδομένου ότι οι εθελοντές πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τον κορωνοιό με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή όπως όλοι οι υπόλοιποι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας, δεδομένου ότι ο χώρος δράσης τους είναι ως επί το πλείστον σε ανοιχτούς χώρους και συμπερολαμβανομένου ότι τους επόμενους μήνες η ανάγκη της συνεισφοράς τους θα γίνεται όλο και πιο απαραίτητη στο πυροσβεστικό έργο, θεωρούμε πως το εθελοντικό έργο τους δε θα επιβαρύνει την υγειονομική κατάσταση της χώρας.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου οι εθελοντές πυροσβέστες να μπορούν να επιστρέψουν σε πραγματικές 8ωρες βάρδιες στους σταθμούς τους όπως το υπόλοιπο μόνιμο και πενταετούς απασχόλησης προσωπικό, έτσι ώστε να προσφέρουν στο πυροσβεστικό έργο, σκοπό άλλωστε για τον οποίο έχουν ταχθεί.

Ο ερωτών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ