Θέλω να δηλώσω την ικανοποίηση μου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ο οποίος πιστός στη δέσμευση του, χρηματοδοτεί το «Κέντρο Ιστορίας Δημοκρατίας και δομών Πολιτισμού» με 6,7 εκ. ευρώ, υπόσχεση που είχε δώσει πριν ένα χρόνο στην μεγάλη εκδήλωση στις πρώην Φυλακές Ωρωπού όπου είχε ανακοινώσει και την παραχώρηση τους στο Δήμο Ωρωπού.

Όταν επισκεφτήκαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα τον Οκτώβριο του 2019 μαζί με τον δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη, ουδείς πίστευε ότι οι φυλακές Ωρωπού θα παραχωρούνταν στον δήμο Ωρωπού και θα δημιουργούνταν το «Κέντρο Ιστορίας Δημοκρατίας και δομών Πολιτισμού».

Το ζήτημα αυτό τα τελευταία 20 χρόνια ήταν στον πυρήνα της πολιτικής μου δράσης και έγινε πραγματικότητα με την σύμπραξη του Δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη και του πεφωτισμένου Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα κατόπιν 50 χρόνων αναμονής! Θέλω να ευχαριστήσω εκτός της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Βορίδη και κ. Πέτσα, τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο , που χωρίς τη δική τους συμβολή το όνειρο δεν θα γινόταν πραγματικότητα.

Για μένα ένας σημαντικός στόχος στην πολιτική μου δράση μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησης. Χαίρομαι που με τις μικρές μου δυνάμεις βοήθησα ώστε να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα.

Μπορεί μια παροιμία να λέει ότι «ουδείς προφήτης στον τόπο του» αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι η ικανοποίηση όταν γίνονται όμορφα πράγματα στον τόπο σου και έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι, είναι μεγάλη!

Συνεχίζουμε … Festung!