Ερώτηση στη Βουλή και τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή των μεσογείων κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Κύριε Υπουργέ,

Είναι παρατηρημένο ότι σε περιόδους που υπάρχει υψηλή φορτώση του δικτύου όπως σε ημέρες καύσωνα αλλά και σε περιόδους συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών όπως oι έντονες βροχοπτώσεις και η υψηλή υγρασία, επανειλημμένως γίνονται πολύ συχνές και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΔΗΕ.

Αυτό αφορά κυρίως τις περιοχές των Μεσογείων όπως το Μαρκόπουλο, τα Καλύβια, ο Κουβαράς, η Κερατέα, το Λαύριο και οι ενδιάμεσοι οικισμοί όπου το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι από τα παλαιότερα της χώρας.

Αυτές οι διακοπές έχουν ως συνέπεια να προκαλούνται παρά πολλές φθορές σε ηλεκτρικές συσκευές αλλά και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές που χρήζουν οξυγόνο.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Δεδομένης της ευαισθησίας που σας διακρίνει τι προτίθεστε να κάνετε για να σταματήσουν να υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών τις παραπάνω αντιξοότητες από τη ΔΕΔΗΕ;

Ο ερωτών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ