Ερώτηση σχετικά για την παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες της Ανατολικής Αττικής κατέθεσε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Φαίνεται ότι το “δασικό” θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ζήτημα των κατοίκων  της Ανατολικής Αττικής  το αμέσως προσεχές διάστημα. Πολλοί  ιδιοκτήτες πλήττονται από το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών αφού δε γίνονται δεκτά πολλά από τα θέματα που έχουν θέσει στις κατά τόπους δασικές αρχές και προς ώρας δεν υπάρχουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένονται.

Λόγω των  παραπάνω, πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν προβεί στις προβλεπόμενες αντιρρήσεις για τις περιουσίες τους,  οπότε η σχετική προθεσμία που λήγει στις αρχές Απριλίου αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Επίσης οι υπηρεσίες δεν είχαν το απαραίτητο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξετάσουν τις αιτήσεις διόρθωσης των πρόδηλων σφαλμάτων.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να δοθεί και για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής παράταση της προθεσμίας των αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες όπως συνέβει στην περιοχή της Κρήτης με τη νομοθετική ρύθμιση 4903/2022;