Ερώτηση στη Βουλή και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με λειτουργία κτηματολογικού γραφείου Αττικής κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Τους τελευταίους μήνες όλο και εντείνονται τα παράπονα των πολιτών της Ανατολικής Αττικής σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής (πρώην Κορωπίου).

Οι χρονοβόρες καθυστερήσεις δημιουργούν τεράστια ταλαιπωρία στους συναλλασσόμενους πολίτες με άμεση επίδραση κυρίως στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής αφού οι αγοραπωλησίες, οι γονικές παροχές και οι αποδοχές κληρονομιάς παραμένουν σε εκκρεμότητα εγγραφής για μεγάλο χρονικό διάστημα καθιστώντας όμηρους τους πολίτες.

Επιπλέον μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις ιδιοκτησίες με πρόδηλα σφάλματα και αγνώστων ιδιοκτητών, σωρεύοντας χιλιάδες υποθέσεις στα δικαστήρια με δικασίμους το 2027 και 2028 επιτείνοντας περισσότερο το πρόβλημα στην περιοχή.
Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Tι προτίθεσθε να πράξετε προκειμένου να εξορθολογιστεί η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αττικής και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας.