Εκατοντάδες πολίτες του Ωρωπού προσήλθαν την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Atlantis Prive Club στη Σκάλα Ωρωπού προκειμένου να ακούσουν τις επίσημες εξαγγελίες για το ιστορικό αναπτυξιακό έργο της οδικής παραλιακής σύνδεσης Ωρωπού-Μαραθώνα.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου ο οποίος εισηγήθηκε αυτό το οραματικό έργο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος από τη πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την πρόταση και φυσικά οι Δήμαρχοι Ωρωπού Γιώργος Γιασεμάκης και Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας οι οποίοι επιδιώκουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών τους.

Τα νέα ήταν πολύ ενθαρρυντικά καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η φάση της προμελέτης και ξεκινάει άμεσα η βασική μελέτη η οποία θα κρίνει τα τελικά χαρακτηριστικά του παραλιακού οδικού άξονα Ωρωπού-Μαραθώνα.
Στην Ημερίδα επίσης παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γεώργιος Βλάχος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Νίκος Πέππας και Θανάσης Αυγερινός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Θάνασης Κατσιγιάννης (ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα ως Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τεχνικών έργων) και Γεωργία Βλάχου καθώς και πλήθος π.Δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων Ωρωπού και Μαραθώνα.

Κλείνοντας ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου ανέφερε: «Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και στήριξης των ανθρώπων που προέρχονται από το τόπο μας και εργάζονται για το τόπο μας και υλοποιούν το όραμα που έχουμε καταθέσει τα τελευταία 20 χρόνια. Αρχές Σεπτεμβρίου θα διοργανώσουμε τη δεύτερη Ημερίδα για τη “Βόρεια Ριβιέρα” στο Δήμο του Μαραθώνα».