Τη Παρασκευή 20/01/2023 με πρωτοβουλία του Βουλευτή ΝΔ Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητή 1ης ΥΠΕ με αφορμή τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο πρ. Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής καθώς και οι υπόλοιποι επικεφαλής παρατάξεων της Λαυρεωτικής.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκαν τα εξής:
1) Το Κέντρο Υγείας Λαυρίου θα συνεχίσει να εφημερεύει καθημερινά.
2) Εισήγηση για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων.
3) Οποίος γιατρός δηλώσει συμμετοχή στη πλατφόρμα των επικουρικών να σταλεί κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου.
4) Για όσο διάστημα υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας Λαυρίου θα αποστέλλονται ιατροί είτε από τα όμορα Κέντρα Υγείας είτε από τα πλησιέστερα Νοσοκομεία.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος:

«Για εμάς η προάσπιση της υψηλής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας ήταν, είναι και είναι θέμα μείζονος σημασίας. Θα είμαστε πάντα στη πρώτη γραμμή, θα δίνουμε τους αγώνες και θα συνεισφέρουμε παραγωγικά και ουσιαστικά στην εξεύρεση λύσεων ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να κλείσει κανένα από τα 12 Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και όσα από αυτά εφημερεύουν να μπορούν πραγματοποιούν το πρόγραμμα των εφημεριών τους κανονικά».​