Ερώτηση στη βουλή και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου με θέμα την επέκταση αστικής συγκοινωνίας στους δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμεθα για ένα θέμα το οποίο έχουμε απασχολήσει εσάς και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου σας αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα είναι μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της Βόρειας Αττικής. Είναι ένα αίτημα δεκαετιών για την περιοχή μας.

Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με πρωτοβουλία μου κατά την τελευταία διετία, όπως στις 25/06/2020 με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα, στις 30/06/2020 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Νίκο Αθανασόπουλο παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού, Γιώργου Γιασημάκη και του Δημάρχου Μαραθώνος, Στέργιου Τσίρκα, στις 16/11/2021 με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Ιωάννη Γκόλια και στις 13/09/2022 πάλι στον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Γκόλια.

Ενθαρρυντικό γεγονός  είναι ότι ο ΟΑΣΑ αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος και ο Πρόεδρος του, Ιωάννης Γκόλιας μας έχει υποσχεθεί ότι θα υπάρξει αντίστοιχη μελέτη για διευθέτηση του θέματος.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Πως εξελίσσεται ο σχεδιασμός και η προετοιμασία για την ολοκλήρωση του προγράμματος επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στους Δήμους Ωρωπού και Μαραθώνα;