Τον παρακολουθώ χρόνια ως Βουλευτή.. Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει, δεν το κρύβω, είναι το πείσμα και η μαχητικότητα του, στα όρια της αυθάδειας, στην διεκδίκηση  λύσεων για τα προβλήματα της περιοχής του. Για να είμαι ειλικρινής τον θεωρώ απο τους πλέον μαχητικούς Βουλευτές του κοινοβουλίου. Του το λέω..

Συνέντευξη στον Θεόδωρο Σαλαντή και το athenea.gr

«Χαίρομαι. Τώρα για το πείσμα μου ίσως δεν είσαι ο μόνος που χαρακτηρίζει τους τρόπους μου λίγο «μπρούταλ» αλλά εμένα με νοιάζει το αποτέλεσμα. Πρέπει να φέρνω σε πέρας αυτό που αναλαμβάνω και η ευγένεια δεν είναι πάντα μονόδρομος. Ειδικά όταν οδηγεί σε αναβολές και καθυστερήσεις λύσεων άρα διαιώνισης των προβλημάτων…»

Παρακολουθώντας τον Βασίλη Οικονόμου, Βουλευτή του Κυβερνώντος κόμματος, 55 ετών γεννημένος στο Καπανδρίτι και κατοικεί στη Παλλήνη, είχα πάντα την απορία πως κατορθώνει και είναι σχεδόν καθημερινά από τη μία άκρη της Αττικής στην άλλη. Διότι η περιφέρεια της ανατολικής Αττικής ξεκινά από το Σούνιο και φτάνει ως τα Βόρεια σύνορα της Αττικής. «Είναι εύκολο γιατί αυτή είναι η πατρίδα μου» μου λέει χαμογελώντας αφοπλιστικά.

– Λένε ότι ίσως είναι η πιο δύσκολη εκλογική περιφέρεια της Αττικής η Ανατολική που είστε και υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία! Ισχύει;

«Στην Ανατολική Αττική δεν μπορεί να πορευθεί κανείς με ψευδή διλήμματα και στείρες υποσχέσεις. Μιλάμε για την πιο ζωντανή περιφερειακή Ενότητα της Αττικής και απαιτεί να την γνωρίζεις για να διεκδικείς λύσεις αδιάκοπα. Και εγώ την έχω στην κυριολεξία περπατήσει βήμα βήμα. Γεωγραφικά είναι τεράστια, πληθυσμιακά επίσης μεγεθύνεται χρόνο με το χρόνο. Κρύβει μεγάλες αντιθέσεις και έχει τεράστιες απαιτήσεις. Φυσικά και έχει τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής».

– Κύριε Οικονόμου γιατί να σας ψηφίσει ο κόσμος;

«Αν για κάτι μπορώ να υπερηφανευθώ είναι ότι οι Πολίτες της Ανατολικής Αττικής με έχουν σε όλη την διάρκεια της τετραετίας δίπλα τους. Είμαι στην πόλη τους, στην γειτονιά τους στο σπίτι τους. Στα μικρά και στα μεγάλα! Μπορώ να λέω με τιμή ότι είμαι ο Βουλευτής τους γιατί τους εκπροσωπώ με αυταπάρνηση και αφοσίωση. Δεν απουσιάζω ποτέ, ούτε κρύβομαι! Και το αναγνωρίζουν. Τους κοιτάζω στα μάτια καθαρά. Γνωριζόμαστε. Ποτέ δεν τους λέω ψέματα. Είμαι δίπλα τους .Εγώ δεν χρειάζομαι τις  εκλογές για να βρεθώ απο τον Ωρωπό στο Λαύριο, από τις Αχαρνές στην Βάρη και την Ραφήνα , απο τον Μαραθώνα και την Παλλήνη στο Σούνιο! Είμαι κάθε μέρα..  Ζω με ευθύνη γιατί ξέρω τις υποχρεώσεις μου, έχω χρέος στον τόπο μου και την περιφέρεια μου».

– Ουσιαστικά εκτιμώ και όχι μόνο εγώ, το κέντρο βάρους της Πρωτεύουσας μετατοπίζεται στην Ανατολική Αττική. Πληθυσμιακά, οικονομικά…

«…Ακριβώς! Στην περιοχή μας είμαστε το μέλλον. Η επόμενη δεκαετία στην ανάπτυξη της Αθηνας θα περάσει ολοκληρωτικά στην Ανατολική Αττική. Οι πολίτες της λοιπόν θα πρέπει να επιλέξουν πρόσωπα και πολιτικές που θα ανοίξουν το δρόμο της προόδου. Γιατί προσέξτε, η Ανατολική Αττική πέρα από τη αστική και πολεοδομική  ανάπτυξη της, κρατά στη κυριολεξία τα κλειδιά της πρωτεύουσας στα … χέρια της! Είναι η πύλη της πρωτεύουσας. Πύλη εισόδου! Υπάρχει το αεροδρόμιο, το Ελευθέριος Βενιζέλος, το λιμάνι της Ραφήνας, το λιμάνι του Λαυρίου, και ο βόρειος οδικός άξονας Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Αποτελεί τον καθρέπτη της Πρωτεύουσας και της Ελλάδας για τον επισκέπτη. Είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα …».

– Και κάποτε έλεγαν τα Μεσόγεια την πίσω αυλή της Αθήνας..

«Έχουμε φύγει από αυτή την εποχή. Που  ειδικά τα Μεσόγεια, ίσως και κάποιοι ήθελαν, να είναι η πίσω αυλή της πρωτεύουσας. Το αλλάξαμε και το αλλάζουμε σε καθημερινή βάση. Σήμερα το σύνολο της Ανατολικής Αττικής έχει μια μεγαλοπρέπεια που προσθέτει κύρος στην πρωτεύουσα και την χώρα. Να ξεκινήσω από την ιστορία κάθε σπιθαμής γης,  από το Μαραθώνα έως το Ναό του Ποσειδώνα… Έχουμε όλες τις παραλίες της Αττικής, όλες σχεδόν τις φυσικές ομορφιές, την ηρεμία της φύσης και γειτονίες παραδοσιακών  χωριών… Μεγάλα εμπορικά κέντρα, πάρκα. Ξέρετε η ανάπτυξη είναι μονόδρομος, λέω πάντα ότι και η ανάπτυξη της χωράς περνάει απο την Ανατολική Αττική».

-Mε σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές όμως!

« Εδώ έχει πέσει πλέον όλο το βάρος. Και το δικό μου αλλά πάνω απ’ όλα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μετά από πολύ χρόνο και τιτάνιο αγώνα ένα νοσοκομείο στην ανατολική Αττική που έως σήμερα απουσίαζε. Ταυτόχρονα κατασκευάζουμε και μελετούμε την δημιουργία νέων οδικών αξόνων, με προεκτάσεις της Αττικής οδού που θα συνδέουν την ανατολική Αττική και τα μεγάλα της λιμάνια με το κέντρο. Προαστιακό σιδηρόδρομο που επίσης θα κατευθύνεται σε Ραφήνα και Λαύριο. Έναν επίσης νέο οδικό άξονα που και γι’ αυτόν έχω κάνει μεγάλο αγώνα όπως και για τα προηγούμενα , που θα συνδέει τον Ωρωπό και τον Μαραθώνα θα είναι  παράλληλος δηλαδή με το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Αττικής».

– Πολλά μεγάλα έργα ακούω είναι εφικτά;

«Ναι αυτό σχεδιάζουμε! Υπάρχει και εξαιρετική συνεργασία με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαι ικανοποιημένος διότι αν απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε δήμαρχο της ανατολικής Αττικής ανεξάρτητα από το που ανήκει πολιτικά θα σας επιβεβαιώσει την συνεχή μου προσπάθεια και αγώνα για την υλοποίηση όλων αυτών των έργων. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου και συναισθηματικά δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις. Και δεν είναι φυσικά μόνο αυτά τα έργα.  Είναι η ασφάλεια των πολιτών, είναι η προστασία του περιβάλλοντος, να πω εδώ ότι τα λατομεία του Διονύσου δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν. Επίσης η περιφέρεια Αττικής και ο Γιώργος Πατούλης είναι καθημερινά προσηλωμένοι στην ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι εκλογές αυτής της χρονιάς. Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν ποιος μπορεί να δημιουργήσει, να σχεδιάσει αλλά και να υλοποιήσει τα έργα που απαιτεί η ζητούμενη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια».

– Η ανατολική Αττική έχει κερδίσει δύο επιπλέον έδρες και φτάνει τις 12 με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού. Φαντάζει λοιπόν πιο εύκολη η επανεκλογή σας;

« Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Οι εκλογές είναι εκλογές. Λένε αρκετοί ακόμη και συνυποψήφιοι μου, ότι ο Βασίλης Οικονόμου θα εκλεγεί σίγουρα, γιατί έχουν μετρήσεις και στοιχεία. Εγώ ζητώ από τον κόσμο να μου βάλει ένα σταυρό την 21η Μαΐου και δεν θα τους διαψεύσω. Θα εργαστώ σκληρά και θα συνεργαστώ με όλα τα στελέχη της περιοχής μας για ένα καλύτερο αύριο. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ανατολική Αττική μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες…».

ΠΗΓΗAthenea