1)Τι να περιμένουμε τώρα σε σχέση με τα έργα στην Ανατολική Αττική?

Η προσπάθεια μου των τελευταίων ετών για την δημιουργία του Νοσοκομείου στα Μεσόγεια συνεχίζεται.  Πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Είναι σημαντικό ότι μας ενώνει το κοινό όραμα για την δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια και αυτό το όραμα θα γίνει έργο, καθώς αποτελεί και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε και μετά τις εκλογές για την άμεση δρομολόγηση των εξελίξεων για την δημιουργία του Νοσοκομείου στα Μεσόγεια και αυτό γίνεται γιατί το χρωστάμε στον τόπο μας και στα παιδιά μας.

Επίσης ένα από τα βασικά θέματα της Ανατολικής Αττικής  είναι η δημοπράτηση των δύο μεγάλων επεκτάσεων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, προς Ραφήνα και Λαύριο. Πιο επείγουσα κατά πολλούς θεωρείται η επέκταση προς Ραφήνα, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της ακτοπλοΐας από το συγκεκριμένο λιμάνι. Οι επεκτάσεις θα συνδέσουν τα δύο λιμάνια με το διεθνές αεροδρόμιο καθώς και τις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς της Αθήνας, αλλάζοντας τα κυκλοφοριακά δεδομένα όλης της Αττικής.

Τρίτο έργο πνοής είναι  παραλιακός οδικός άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα η ‘’Βόρεια Ριβιέρα’’ όπως την λέμε. Είναι ένα μεγάλο έργο, η μελέτη του οποίου γίνεται με χρηματοδότηση 3,2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μέσα από την μελέτη αυτή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του παραλιακού δρόμου 18,3 χιλιομέτρων, με τον οποίο διευκολύνεται και επιτυγχάνεται  η πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές της Βόρειας Αττικής όπως είναι ο Αμφιάρειος ,η Βραυρώνα και ο Τύμβος του Μαραθώνα.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης με αυτό των Αγίων Αποστόλων Καλάμου και της Σκάλας Ωρωπού. Η μελέτη αφορά στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών, καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών.

 Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η φάση της προμελέτης και ξεκινάει άμεσα η βασική μελέτη η οποία θα κρίνει τα τελικά χαρακτηριστικά του παραλιακού οδικού άξονα Ωρωπού-Μαραθώνα.

Η εξέλιξη αυτού του οραματικού έργου μου δίνει την ευκαιρία να στείλω ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης των ανθρώπων που προέρχονται από τον τόπο μας και εργάζονται για τον τόπο μας και υλοποιούν το όραμα που έχουμε καταθέσει τα τελευταία 20 χρόνια. Θέλουμε ένα οργανωμένο αναπτυξιακό σχέδιο ώστε οι περιοχές μας να αποτελέσουν τη Βόρεια Ριβιέρα της Αττικής και να παραμείνουν εξίσου ελκυστικές και ανταγωνιστικές εντός της Περιφέρειας Αττικής.

2) Τώρα με ποια θέματα θα ασχοληθείτε ως Βουλευτής?

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου για άλλη μια φορά είναι μεγάλη τιμή για εμένα και μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσω να παρεμβαίνω έτσι ώστε  μεγάλα θέματα που πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουν στην Αττική μας να πραγματοποιηθούν και να λάβουν σάρκα και οστά. Το Νοσοκομείο στα Μεσόγεια, η παραλιακή ένωση Ωρωπού-Μαραθώνα δημιουργώντας την ‘’Βόρεια Ριβιέρα’’, η διάδοση του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά όλων των πόλεων της Ανατολικής Αττικής είναι τρεις μεγάλοι στόχοι για εμένα. Ειδικά για τον τρίτο στόχο που έχω θέσει ως μέλος της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ αλλά και ως γονέας αθλητών και μετά ως επιστήμονας του Αθλητισμού, θα συνεχίσω την ενασχόληση μου με την ανάδειξη του κλασικού αθλητισμού στην Ανατολική Αττική και στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ήδη πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το διήμερο  Παιδικό Φεστιβάλ Κλασσικού Αθλητισμού «ΜΕΣΟΓΕΙΑ», με πάνω από 12.000 επισκέπτες, αναδεικνύοντας το τρίπτυχο αθλητισμός-πολιτισμός-κοινωνική προσφορά για την νέα γενιά. Στόχος μου τα επόμενα χρόνια ο στίβος να είναι ένα δημοφιλές και διαδεδομένο άθλημα στα νέα παιδιά της πατρίδας μου και ειδικά στην Ανατολική Αττική.

3)Σε ποιες Επιτροπές έχετε μπεί?

Παραμένω Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία προετοιμάζει τα νομοσχέδια των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικογενειακής Πολιτικής που ιδρύθηκε τελευταία.

Επίσης είμαι μέλος στην Ειδική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Επιτροπή για την Παρακολούθηση Συστήματος Κοινωνικής  Ασφάλισης.

4)Πως είδατε την παρουσία και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ?

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στην ΔΕΘ για να περιγράψει τον οδικό χάρτη των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται  η πατρίδα μας.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων στην Θεσσαλία και στον Έβρο. Αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στη διαχείριση του φετινού καλοκαιριού  μίλησε αναλυτικά για την οικονομία, την πολιτική προστασία, τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια, τη στήριξη της οικογένειας και των νέων, τη στέγη και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στην πρώτη του επίσκεψη στη ΔΕΘ μετά την εκλογική νίκη του Ιουνίου, επιχείρησε να δώσει το σήμα για τη συνέχιση του προγραμματισμένου έργου, βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

Η θετική εμπειρία μιας τετραετούς συνετής οικονομικής πολιτικής, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί πόροι που η κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε για την χώρα και η επενδυτική βαθμίδα που ανακτήθηκε και που σημαίνει φθηνότερο δανεισμό για κράτος, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, είναι το δυναμικό τρίγωνο που σηματοδοτεί το νέο μας ξεκίνημα, όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Το σύνθημα το οποίο δέσποσε στο Βελλίδειο ήταν «Μεγάλες αλλαγές. Τώρα» και σηματοδοτεί τη βούληση του κ. Μητσοτάκη να κινηθεί ταχύτερα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων «που έχει ανάγκη η χώρα».

5) Τι έχετε να πείτε για το φαινόμενο Κασσελάκης και για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή τάραξε τα νερά στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει και την αρχηγία του κόμματος. Όπως και να το δεις δεν είναι μια μικρή επιτυχία… Πάντως είναι φαινόμενο των καιρών  πως μία υποψηφιότητα μόλις 1 μηνός μπόρεσε να επιτύχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μόνο επικοινωνιακά εργαλεία και χρησιμοποιώντας ελάχιστη πολιτική πρόταση και λόγο.

Από εδώ και πέρα υποπτεύομαι ότι αρχίζουν τα δύσκολα για τον κ. Κασσελάκη καθώς η πολιτική είναι μαραθώνιος δρόμος  και όχι ένα εκατοστάρι ταχύτητας… Αν θέλετε την γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέρουμε έκλεισε  τον κυβερνητικό του  κύκλο και νομίζω ότι μπαίνει  σε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας και σύγχυσης για το μέλλον και την ταυτότητα του…

6)Πολλοί λένε ότι η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καλά την δεύτερη θητεία της. Το συμμερίζεστε; Είναι θέμα προσώπων ;

Η κυβέρνηση στους πρώτους 3 μήνες αντιμετώπισε συμπυκνωμένα πολλές κρίσεις, προσπαθώντας να δώσει λύσεις. Πυρκαγιές, πλημμύρες ταλαιπώρησαν ένα δίμηνο την χώρα. Ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας που θέλουμε και ουσιαστικά ξεκινήσαμε το 2020 θέλει μια αναβάθμιση, ένα ανασχεδιασμό  για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης και να δίνει λύσεις εκεί που απαιτούνται. Τα πρόσωπα υλοποιούν τους σχεδιασμούς. Τις ικανότητες των προσώπων, τα αποτελέσματα και την αξιολόγηση τους την κάνει ο Πρωθυπουργός που έχει και την ευθύνη τοποθέτησης τους, στις θέσεις ευθύνης.

7)Χρειάζεται η ΝΔ μία δυνατή αντιπολίτευση για να γίνει καλύτερη; Τι πιστεύετε; 

Η χώρα χρειάζεται ισορροπία και αυτό εξασφαλίζεται όταν υπάρχουν αντίβαρα στις εξουσίες! Θα είχε ενδιαφέρον μια σοβαρή και με θέσεις αντιπολίτευση, διότι έτσι θα λειτουργούσε πιο αρμονικά το πολιτικό σύστημα. Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση όπου έχει απέναντι της  μόνο τα προβλήματα της χώρας  και δυστυχώς δεν ακούμε κανένα εναλλακτικό λόγο για την διακυβέρνηση της χώρας. Η εξάσκηση και άσκηση επί των ζητημάτων της χώρας και η αποτελεσματικότητα της επι αυτών, θα κάνει καλύτερη την ΝΔ ως κυβέρνηση. Χωρίς έπαρση και αλαζονεία όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης θα βαδίσουμε την τετραετία 2023-2027 για την οποία και έχουμε λάβει την λαϊκή εντολή.