ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.1676
Ημερομ. Κατάθεσης10.11.2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Παύση λειτουργίας υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Ωρωπού»

Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες δέχτηκα γενικευμένα παράπονα από κατοίκους και φορείς τις περιοχής Ωρωπού, για την είδηση ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει δρομολογήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ωρωπού (Σκάλα Ωρωπού) στις 24 Νοεμβρίου 2023.

Ο συγκεκριμένος Δήμος έχει πληθυσμό περίπου 34.000 πολιτών βάσει της τελευταίας απογραφής και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο λόγω και τις μεγάλης τουριστικής κίνησης, ο πληθυσμός αλλά και όλες οι συναλλακτικές διαδικασίες, σχεδόν τριπλασιάζονται.

Επίσης το γεγονός ότι απροειδοποίητα, έγινε και το κλείσιμο υποκαταστήματος της ΑLPHA BANK, έχει προκαλέσει συνωστισμό στα εναπομείναντα υποκαταστήματα και αφετέρου θα δημιουργήσει επιπλέον σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στους τοπικούς οικονομικούς φορείς, όχι μόνο του Ωρωπού αλλά και μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Βόρειας Αττικής καθόσον η μετακίνηση τους προς αυτά και εν γένει η εξυπηρέτηση τους θα είναι χρονοβόρα.

Σας τονίζουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ωρωπού εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό τραπεζικών συναλλαγών με πολίτες και επιχειρηματίες τόσο του Ωρωπού, όσο και όμορων περιοχών πχ επιχειρηματίες και πολίτες από την περιοχή της Ερέτριας λόγω της σύνδεσης με τα ferry boat.

Για τους παραπάνω λόγους φορείς, σύλλογοι και πολίτες της περιοχής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11,30πμ με σκοπό την οριστική ματαίωση της συγκεκριμένης αδικαιολόγητης απόφασης.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

1. Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε έτσι ώστε να ματαιωθεί το αδικαιολόγητο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ωρωπό;

2. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα πλέον της φυσικής εξυπηρέτησής τους από τα ελάχιστα υπάρχοντα τραπεζικά υποκαταστήματα, δεδομένης της αδυναμίας χρήσης των νέων τεχνολογιών και των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών μέσω internet μεγάλης μερίδας πληθυσμού;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος Οικονόμου