Άρθρο Βασίλη Οικονόμου, βουλευτή Ανατολικής Αττικής ΝΔ-  στην εφημερίδα Political

Η Ανατολική Αττική είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και μάλιστα όπως προκύπτει από την απογραφή είναι μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες πληθυσμιακά περιοχές της χώρας, με τον μόνιμο πληθυσμό να εμφανίζει αύξηση της τάξης του 2,8%. Εδώ ζουν και εργάζονται περισσότερα από 700.000 άτομα, με την αύξηση κατοίκων να είναι εκρηκτική κατά τους θερινούς μήνες. Μόνιμοι κάτοικοι, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και απροσδιόριστος αλλά τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών, εμφανίζουν καθημερινά μια συνεχή δυναμική κινούμενης ανθρώπινης μάζας.

Παράλληλα, είναι και μια περιοχή στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Μόνο το 2022 «πέρασαν» από το Ελ. Βενιζέλος 21,0 εκατ. άνθρωποι, αλλά και δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, αυτά του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Δυστυχώς σε αυτήν την ραγδαία αναπτυσσόμενη περιφέρεια της χώρας, χάνουμε συνεχώς συνανθρώπους μας γιατί δεν υπάρχει ένα Γενικό Νοσοκομείο να υποδεχθεί τα έκτακτα και δύσκολα περιστατικά, καθώς οι χρόνοι διακομιδής τέτοιων περιπτώσεων πολλές φορές είναι απαγορευτικοί για την ίδια τη ζωή των ασθενών. Τραγικό παράδειγμα, η έγκυος στη Ν.Μάκρη το καλοκαίρι του 2023, αλλά και πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις που δεν λάβανε δημοσιότητα καθώς δεν συνέπεσαν με προεκλογικές περιόδους.

Αυτή η δύσκολη πραγματικότητα με οδήγησε μαζί με την ‘’Κίνηση των Πολιτών για την δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσογείων’’ να πάρουμε την πρωτοβουλία συλλογής    υπογραφών, αναδεικνύοντας το πρόβλημα αλλά και να τονίσουμε την ανάγκη δημιουργίας του Νοσοκομείου, συλλέγοντας 20 χιλιάδες υπογραφές, τις οποίες και καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τότε Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη για να τεθεί σε εξέλιξη η διαδικασία της δημιουργίας του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Πράγματι ανατέθηκε η Μελέτη Σκοπιμότητας για το Νοσοκομείο από το Υπουργείο Υγείας στην ΚΤΥΠ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας και κατόπιν δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για την δημιουργία του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής, βγάζοντας από την ναφθαλίνη και την ατέρμονη φλυαρία δεκαετιών, ένα κρίσιμο ζήτημα για την Ανατολική Αττική, δείχνοντας τον δρόμο για την πραγμάτωση του οράματος μας που κάποιοι λίγοι,  ‘’αιθεροβάμονες’’ επιμέναμε  ότι το Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής πρέπει να γίνει.

Για να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας, για να εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές κοινωνικό δίκτυο προστασίας και υποστήριξης του λαού, μιας από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, απαιτείται  άμεσα,  η νέα ελπιδοφόρα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλή τον Άδωνη Γεωργιάδη, να συγκροτήσει τον οδικό χάρτη της δημιουργίας του Νοσοκομείου  στα Μεσόγεια. Προτάσεις υπάρχουν, ο ακαδημαϊκός κόσμος  της υγείας μπορεί να δημιουργήσει το πλαίσιο, με την συνδρομή του αξιόλογου καθηγητή, Κυριάκου Σουλιώτη, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, υπό την ευθύνη του Νίκου Δέδε μπορούν να περιγράψουν τις ανάγκες των άμεσα υπόχρεων για υπηρεσίες φροντίδας και υγείας και μαζί με τους εκπροσώπους της «Κίνησης των Πολιτών για τη δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια», να οριστικοποιήσουν την πορεία προς την επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Ένα Γενικό Νοσοκομείο στα Μεσόγεια μπορεί να δείξει τον Νέο Δρόμο για την Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και να θέσει το θεμέλιο για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του, έτσι όπως απαιτείται βάσει των σημερινών αναγκών της πατρίδας μας.