15.04.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας Ιάσονας Φωτήλας, με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» (ΠΓΝΠ) να καλύψει προσωρινά διασωληνωμένους ασθενείς, διαμορφώνοντας ειδικά θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα στη Μ.Ε.Θ του ΠΓΝΠ δεν αντιμετωπίζονται με πρόχειρες και επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών αποφάσεις »

Πλήρης δήλωση:

«Έχουμε επανειλημμένως τοποθετηθεί με ερωτήσεις μας για τα προβλήματα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) ανά τη χώρα που δεν λύνονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» (ΠΓΝΠ), θυμίζουμε ότι η έλλειψη αυτή είχε οδηγήσει στην αναστολή των χειρουργείων τον Αύγουστο του 2018. Τότε, η Διοίκηση και η 6η ΥΠΕ έλαβαν την απόφαση για άνοιγμα έξι (6) νέων κλινών ΜΕΘ με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε επιπλέον για έκτακτη κρατική επιχορήγηση 300.000 ευρώ. Όμως, φευ, όλα αυτά στα λόγια έμειναν. Αντί να φανεί συνεπής με τις δεσμεύσεις της, η Διοίκηση του ΠΓΝΠ πήρε απόφαση να καλύψει προσωρινά διασωληνωμένους ασθενείς διαμορφώνοντας ειδικά θάλαμο στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ξεσηκώνοντας εύλογα αντιδράσεις. Γιατί και πρόχειρη είναι και θα πολλαπλασιάσει, αντί να μειώσει, τους κινδύνους για την υγεία τόσο πολιτών όσο και για το – μη εξειδικευμένο – προσωπικό, ιατρούς και νοσηλευτές. Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να σταματήσουν τους πειραματισμούς με την υγεία των πολιτών και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις των καλύπτοντας τα κενά της ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ.»