ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 6733
Ημερομ. Κατάθεσης 29.03.19

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Σημαντική πρόταση για την σύνδεση της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Σαρωνικού με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο

Κε Υπουργέ,

Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, εισχωρεί πλέον σε κάθε πτυχή της ζωής στην χώρα μας, με τα γνωστά σε όλους μας δυσμενή αποτελέσματα, που επιβαρύνουν και δυσκολεύουν σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί και αυτή της πρόσφατης ανακοίνωσης του κ. Σπίρτζη σχετικά με δρομολόγια που θα εκτελεί το ΚΤΕΛ Αττικής, υπό τον έλεγχο του ΟΑΣΑ (κάτι που φυσικά θα επιβαρύνει το Δημόσιο), αντί να εγκρίνει τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, η οποία δεν προϋποθέτει την ανάληψη του κόστους από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα: Σύμφωνα με καταγγελία του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο Δήμος Σαρωνικού από τις 10 Οκτωβρίου 2017 επιδιώκει να αποσπάσει την έγκριση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, προκειμένου να υλοποιήσει, κατόπιν υπογραφής προγραμματικής σύμβασης, τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, που θα συνδέει μεταξύ τους όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, με τον σταθμό του Προαστιακού στο Κορωπί. Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας θα επιβάρυνε αποκλειστικά τον Δήμο, ενώ η χρήση των σχετικών μέσων μεταφοράς θα ήταν δωρεάν για τους δημότες Σαρωνικού.

Ο κ. Σπίρτζης όμως, επιλέγει τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής επιβαρύνοντας το δημόσιο, που σημειωτέον δεν θα διευκολύνουν την πρόσβαση των δημοτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού τα 1 έως 2 δρομολόγια που προβλέπονται καθημερινά στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την σύνδεση π.χ. της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας με το Σταθμό του Κορωπίου, ουσιαστικά δεν εξυπηρετούν την συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Με ποιο σκεπτικό παρακάμφθηκε η πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας, σύμφωνα με την οποία θα λειτουργήσει μια νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Σαρωνικού ‘Δ.Ε. Παλαιάς Φώκαιας – Στ. Προαστιακού «Κορωπί»’ με σύνδεση τον Προαστιακό του Κορωπίου και με δωρεάν μετακίνηση των δημοτών του Σαρωνικού;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ