Ερώτηση στη Βουλή και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Πικερμίου για το άνοιγμα Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Πικέρμι κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Κύριε Υπουργέ,
Η Δημοτική ενότητα Πικερμίου είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά αστική περιοχή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και μεγάλοι οικισμοί όπως αυτοί της Διώνης και του Ντραφίου.

Το σύνολο των κατοίκων της περιοχής ανέρχεται σε 7.175 οι οποίοι για παραλαβή-κατάθεση συστημένων και αποστολή αλληλογραφίας και δεμάτων υποχρεούνται να μεταβαίνουν στα ΕΛΤΑ Ραφήνας διανύοντας αποστάσεις εως και 30χλμ από τις κατοικίες τους.

Ενώ υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα στελέχη των ΕΛΤΑ ότι θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει Ταχυδρομικό Πρακτορείο στο Πικέρμι, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες συναλλαγής στο σύνολο των ημερών της βδομάδας και με ωράριο εμπορικών καταστημάτων, ακόμα δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:
Τι προτίθεσθε να κάνετε προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους το Ταχυδρομικό Πρακτορείο στο Πικέρμι το οποίο είναι μία πάγια επιθυμία των κατοίκων της περιοχής;