Πως εκτιμάτε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Αναμφίβολα ο λαός και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις εκφράστηκε μαζικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων 4,5 ετών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και δεν την έλαβε. Αντιθέτως, έλαβε ένα ισχυρό μήνυμα απόρριψης συμπεριφορών αλαζονείας, άκρατου λαϊκισμού και εμπαιγμού και της κυβερνητικής αναλγησίας. Ειδικότερα, στις εκλογές της αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πάρει καμία περιφέρεια, κανέναν μεγάλο δήμο και οι επιλογές του καταποντίστηκαν πλην εξαιρετικά ελάχιστων περιπτώσεων. Απέδειξε, λοιπόν, ότι είναι ένα κόμμα χωρίς αυτοδιοικητικές αναφορές και κατά συνέπεια αποκομμένο από τα προβλήματα και τις ανάγκες της καθημερινότητας του δημότη.

Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, επικροτήθηκε από την πλατιά μάζα των πολιτών, κατέλαβε 12 από τις 13 περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας και κέρδισε τους μεγάλους δήμους της. Όλα τα παραπάνω συνιστούν ξεκάθαρα μία πολιτική αλλαγή που ενώνει τους πολίτες της χώρας και η οποία θα ολοκληρωθεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Εγώ, προσωπικά, θα είμαι παρών στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής να δώσω δυναμικά τον αγώνα αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία τι καινούριο κομίζει πλέον ώστε να επιλεγεί για κυβέρνηση;

Η ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δώσει μία νέα πνοή στο κόμμα, τόσο με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της όσο και με το νέο ιδεολογικό στίγμα που έχει εκπέμψει. Τα ανοίγματα του Κ. Μητσοτάκη στο κεντρώο χώρο έχουν σαφή αποτελέσματα ενώ παράλληλα το ίδιο το κόμμα, ως μέρος της κοινωνίας, έκανε την αυτοκριτική του και αφουγκράστηκε την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Πλέον, η Νέα Δημοκρατία έχει ενώσει κάτω από την σκέπη της δημοκρατικές δυνάμεις όλων των αποχρώσεων οι οποίες, όμως, θα στηρίξουν το φιλελεύθερο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη και θα του δώσουν την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ποιοι είναι άξονες της πολιτικής που θα δώσετε προτεραιότητα όταν έρθετε στην εξουσία;

Οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγάλες και η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι στην πρώτη γραμμή να δώσει άμεσες λύσεις. Ο πρώτος άξονας που θα κινηθούμε είναι η ελάφρυνση των δυσβάστακτων φόρων του πολίτη και ειδικά της μεσαίας τάξης που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης μέσω ενός νέου πλαισίου κινητροδότησης των επενδύσεων είναι στρατηγικής σημασίας. Αντικειμενικός στόχος είναι η δημιουργία ενός υγιούς, σύγχρονου και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που θα κρατήσει το νεανικό επιστημονικό δυναμικό εντός των τειχών της χώρας και θα συγκρατήσει το λεγόμενο brain drain.

Ο δεύτερος άξονας είναι η ασφάλεια του πολίτη και της καθημερινότητάς του η οποία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί και έχει αμφισβητηθεί ως κεκτημένο του αξιακού μας συστήματος.

Τρίτος και βασικός άξονας είναι η ενίσχυση των αδύναμων ομάδων του πληθυσμού που χτυπήθηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια μέσα από γενναίες, βιώσιμες και στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα ελεημοσύνης που υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου…

Πείτε μας λίγα λόγια για την Ανατολική Περιφέρεια στην οποία κατεβαίνετε υποψήφιος βουλευτής…

Η Ανατολική Αττική είναι μια περιοχή ακμάζουσα, με ταχεία οικιστική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη. Είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Μάλιστα, οι τρεις τελευταίες απογραφές δείχνουν αύξηση του πληθυσμού τουλάχιστον κατά 30%.

Η περιοχή καλύπτει σήμερα το 42% του συνόλου της περιφέρειας Αττικής, με τους μόνιμους κατοίκους να ξεπερνούν τις 500.000 ενώ προφανώς τους θερινούς μήνες, ο αριθμός τους υπερδιπλασιάζεται.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στην περιοχή βρίσκεται ο μεγαλύτερος αερολιμένας της χώρας στα Σπάτα, αλλά και δύο ραγδαία αναπτυσσόμενα λιμάνια, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Είναι ξεκάθαρο ότι είναι μία αναπτυσσόμενη Περιφέρεια που χρειάζεται ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση σε κρατικές δομές και υπηρεσίες.

Για παράδειγμα είναι πλέον καθολικό αίτημα των συμπολιτών μου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο νοσοκομείο στην περιοχή. Μία νέα σύγχρονη νοσοκομειακή δομή που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους πολίτες της περιφέρειας αλλά και τους κατοίκους των Κυκλάδων και όχι μόνο, που εισέρχονται κατά δεκάδες ημερησίως από την νησιωτική χώρα.

Χρειάζεται, λοιπόν, θάρρος και δύναμη για να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής σε όλα τα επίπεδα για τους συμπολίτες μας στην Ανατολική Αττική. Πρέπει όλοι να δράσουμε Δυνατά – Ανατολικά.

Είστε εδώ και 3 χρόνια περίπου ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζετε τα προβλήματα του χώρου. Συνοπτικά, ποιες είναι οι πρώτες δράσεις που θα κληθεί να πράξει ο νέος υπουργός Υγείας;

Καταρχάς, είναι έντονο και απολύτως δίκαιο το αίτημα των πολιτών καλύτερη δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πριν παρουσιαστεί είχε μπει σε συνθήκες ζύμωσης και διαβούλευσης με όλους τους αρμόδιους φορείς και απαντάει στα καίρια προβλήματα του Έλληνα ασθενή. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά και την απρόσκοπτη πρόσβαση του Έλληνα ασθενή σε όλες τις αναγκαίες θεραπείες. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν συνοπτικά οι πέντε άμεσες προτεραιότητες που βάζει η ΝΔ στον τομέα της υγείας:

  1. Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός 5ετίας
  2. Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.
  3. Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό.
  4. Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας
  5. Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας.